تفریحی
نکات طلایی برای افزایش طول عمرباتری لپ تاپ
نوشته شده توسط مهدی در ساعت 22:50

برای تمام کاربران لپ‌تاپ و مینی‌لپ‌تاپ حتما بارها و بارها پیش آمده است که هنگام کار با لپ‌تاپ، زمانی که انتظارش را ندارند و فکر می‌کنند باتری لپ‌تاپ حالا حالاها از آنها پشتیبانی می‌کند با خاموش شدن ناگهاني لپ‌تاپ مواجه شوند.
 

 

این اتفاق باعث بروز مشکلات زیادی برای کاربران می‌شود.اما با پیشگیری و رعایت کردن برخی از موارد می‌توان از این اتفاق ناخوشایند (خراب شدن زود هنگام باتری لپ‌تاپ) جلوگیری کنیم و یا حداقل آن را به تعویق بیندازیم.نکاتی که در این بخش برخی از آنها را به اختصار به شما گوشزد می‌کنیم:



نکاتی برای افزایش طول عمر باتری‌های لپ‌تاپ

۱. همیشه اول دوشاخه را به پریز برق بزنید، سپس فیش آداپتور برق را به لپ‌تاپ متصل کنید. یک دلیل ساده برای آن وجود دارد؛ زیرا وقتی دوشاخه را به پریز متصل می‌کنید، برقی که به طور ناگهانی وارد می‌شود داراي نوسان است. اما وقتی اول دوشاخه به برق متصل شده باشد، بعد از چند لحظه کوتاه، برق توسط آداپتور از AC به DC تبدیل و نوسان آن گرفته می‌شود.

 

۲. وقتی می‌خواهید باتری جدیدی را به کار گیرید، دفعه اول کاملا از باتری استفاده کنید؛ طوری که سیستم شما خاموش شود. سپس اجازه دهید باتری ۱۲ ساعت در حالت شارژ بماند (حتی اگر شارژ آن کامل شد، باز هم بگذارید تا ۱۲ ساعت در شارژ باشد.) سپس از آن استفاده کنید.

 

۳. تصور عامه این است که باتری‌ها را تا زمانی که شارژ آنها به طور کامل تخلیه نشده‌ است نباید به شارژ زد. یا اینکه هر چند وقت یک‌بار باید این باتری‌ها کاملا شارژ و دشارژ(تخلیه) شوند، اما این تصورات اشتباه است. حتی این کار صدمه بیشتری به باتری وارد می‌کند و از عمر آن کم می‌کند.

 

در واقع این مساله در مورد باتری‌های نیکل صدق می‌کند، ولی در باتری‌های قابل شارژ لیتیوم یونی که در لپ‌تاپ‌ها نیز استفاده می‌شوند، نباید تا زمان اتمام شارژ صبر کرد و می‌توان هر موقع آن را به شارژ متصل کرد.

 

4. در مکان‌هایی که می‌توانید لپ‌تاپ خود را به برق متصل کنید، سعی کنید از باتری استفاده نکنید و به جای آن سراغ آداپتور AC لپ‌تاپ بروید.

 

5. تنظیمات ذخیره انرژی را که در سیستم ‌عامل وجود دارد در بالاترین حالت خود قرار دهید.

 

6. اگر درخشش نور صفحه‌نمایش خیلی برای کار شما مهم نیست، آن را کاهش دهید.

 

7. ابزارهایی را که استفاده نمی‌کنید غیرفعال کنید. به عنوان مثال زمانی که از مودم وایرلس یا بلوتوث استفاده‌ای ندارید، آنها را خاموش کنید.

 

8. تنظیمات اتوماتیکی مانند چک‌کننده هجی کلمات (spell checker) یا محاسبه خودکار (autorecalculate) را غیرفعال کنید. فعال بودن این موارد به دلیل تکرار و تعداد محاسبات باعث افزایش مصرف باتری می‌شوند. پس حتما به دنبال غیرفعال این موارد بروید.

 

9. سعی کنید ابزارهایی مانند برخی از گوشی‌ها را که قابلیت شارژ شدن از طریق USB دارند با لپ‌تاپ شارژ نکنید.

 

10. اگر شما یک باتری دیگر دارید، آنها را به طور مشترک استفاده کنید. به این صورت که یک بار از باتری اول و بار دیگر از باتری دوم استفاده کنید.

 

11. هیچ‌گاه از شارژرهای دیگر مدل‌ها و برندهای لپ‌تاپ استفاده نکنید، زیرا مقدار ولتاژ و شدت جریان آنها متفاوت است و به باتری و لپ‌تاپ شما صدمات جبران‌نا‌پذیری وارد می‌کند.

 

12. اگر کاری برایتان پیش آمد و باید چند دقیقه از لپ‌تاپ استفاده نکنید، آن را به حالت Hibernate ببرید.

 

13. سعی کنید در یک لحظه کمترین برنامه ممکن در حال اجرا باشد.

 

14. هر از چندگاهی لپ‌تاپ را با آداپتور به برق متصل کنید و سپس عملیات Defragment هارددیسک را انجام دهید.

 

Defrag کردن باعث می‌شود اطلاعات مرتبط با هم، داخل هارد در کنار یکدیگر قرار بگیرند و هنگامی که آنها فراخوانی می‌شوند، کمترین زمان و حرکت مکانیکی هد هارد دیسک انجام بگیرد و در نتیجه انرژی کمتری مصرف شود.

 

15. اگر می‌خواهید برای مدت خیلی طولانی (مثلا چند هفته) از باتری استفاده نکنید، آن را از لپ‌تاپ خود جدا کنید. البته باید شارژ آن ۴۰ درصد باشد و سپس آن را جدا کنید. همچنین توجه داشته باشید که باید باتری را در مکانی به دور از رطوبت قرار دهید. در کل دمای بسیار مناسب برای نگهداری آن بین صفر تا ۱۰ درجه سانتی‌گراد است.

 

16. سعی کنید باتری را در کمترین دمای ممکن نگهداری و استفاده کنید. (اگر از باتری لپ‌تاپ خود خسته شده‌اید و می‌خواهید از بین برود، در یک روز داغ و مرطوب تابستانی، لپ‌تاپ خود را که به آن باتری نیز متصل است، در داخل ماشین خود جا بگذارید.)

 

17. این نکته را مد نظر قرار دهید که ابزارهای خارجی غیرضروري را به لپ‌تاپ وصل نکنید. ابزارهای USB (مانند موس) باتری لپ‌تاپ‌تان را خالی مي‌کنند.

 

18. رم سیستم را افزایش دهید. این کار به شما اجازه مي‌دهد تا به جای اینکه سیستم مرتب از حافظه مجازی استفاده کند، پردازش‌ها را بیشتر با رم انجام دهید.

 

19. اتصالات باتری را تمیز نگه دارید.

 

20. از خرید باتری کارکرده جدا خودداری کنید، چرا که معمولا باتری‌های کارکرده عمر چندانی ندارند.



:: موضوعات مرتبط: رایانه، لپ تاپ، ،
:: برچسب‌ها: تک بال, لپ تاپ, باتری لپ تاپ, نگهداری لپ تاپ, آموزش نگهداری لپ تاپ, باتری, سیستم, تکبال, شارژ, شارژباتری, دوشاخه, پریز, برق, آداپتور, نیکل, تنظیمات, صفحه نمایش, مودم, گوشی, موبایل, کامپیوترمدل, برند, اطلاعات, خرید, usb,
همه چیز درباره فلش مموری؛ از خرید تا خطرات
نوشته شده توسط مهدی در ساعت 21:32

سرعت بالای این کالای کوچک و کم حجم در ثبت اطلاعات و همچنین استفاده آسان آن باعث شده است تا کول دیسک‌ها بسیار پرطرفدار باشند. به همین دلیل است که اکثرکاربران کامپیوتر حداقل یک کول دیسک یا حافظه فلش برای نگهداری و یا انتقال اطلاعات در اختیار دارند.

حافظه‌هاي فلش این روزها به یکی از اجزای جدایی ناپذیراطلاعات تبدیل شده‌اند و از این رو نقشی مهم در انتقال اطلاعات برعهده دارند.

حقیقت این است که سرعت بالای این کالای کوچک و کم حجم در ثبت اطلاعات و همچنین استفاده آسان آن باعث شده است تا کول دیسک‌ها بسیار پرطرفدار باشند.

به همین دلیل است که اکثرکاربران کامپیوتر حداقل یک کول دیسک یا حافظه فلش برای نگهداری و یا انتقال اطلاعات در اختیار دارند و از سوی دیگر روز به روز شاهد تنوع در مدل و نوع این کالاها در بازار هستیم. به این موضوع رشد تکنولوژیکی این کالای کوچک، اما با قابلیت را نیز باید اضافه کرد.

امروزه این ابزارهای ذخیره سازی با انواع مختلف تجهیزات دیجیتالی مانند کامپیوترها‌، نوت بوک‌ها، دوربینهای عکس برداری و فیلم برداری، گوشی‌های موبایل هوشمند و تبلتها در ارتباط هستند.

خرید فلش مموری

هنگام خرید حافظه فلش یا کول دیسک باید مجموعه‌اي از نکات را مدنظر قرار دهید که در این بخش ما به اختصار اشاره‌اي به آنها داریم:
1: در وهله اول باید مشخص کنید به چه میزان فضا برای نگهداری اطلاعات نیاز دارید و به عبارتی حافظه فلش چند گیگابایتی مورد استفاده شماست؟

این موضوع روی قیمت کالا هم تاثیر دارد. در حال حاضر حافظه‌هاي فلش در ظرفیت‌های گوناگون دو تا 64 گیگابایت و حتی بالاتر در بازار موجودند که مي‌توانید با توجه به نیاز خود از میان ظرفیت‌های گوناگون یک نمونه مناسب را انتخاب کنید.

2: مورد دیگری که هنگام خرید باید مد نظر قرار گیرد، سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات روی فلش مموری‌هاست. در حال حاضر اکثرفلش مموری‌های موجود در بازار از رابط usb 2.0 بهره می‌برند که البته نسخه‌های usb 3.0 نیز در بازار موجودند و سرعت بالاتری دارند. پس بنا به بودجه‌اي که در نظر گرفته‌اید، مي‌توانید از میان نمونه‌هاي گوناگون موجود در بازار یک کول دیسک مناسب خریداری کنید.

3: توجه به طراحی و ترکیب‌بندی حافظه فلش نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی از حافظه‌هاي فلش در حدی کوچک هستند که مدام گم مي‌شوند یا اینکه گروهی دارای درپوشی جداگانه هستند که مدام گم مي‌شوند. سعی کنید بر حسب کاربری خود یک حافظه فلش مناسب انتخاب کنید. همچنین به وزن حافظه فلش نیز توجه داشته باشید.

در مورد طراحی و رنگ و... هم باید بگوییم که اگر علاقه‌مند به خرید نمونه‌هاي فانتزی هستید، نمونه‌هاي گوناگونی در بازار موجودند که البته باید سعی شود از میان نمونه‌هاي بی‌نام و نشان این حافظه‌هاي فلش خریداری نشوند.

4: مورد بعدی که می‌تواند موردتوجه قراربگیرد شرکت‌های سازنده این حافظه‌ها ووضعیت گارانتی آنها در ایران است. موضوع این است که با توجه به رشد قیمت‌ها کمتر کسی به بحث گارانتی‌دار بودن یا نبودن کالاهای اینچنینی اهمیت مي‌دهد. به همین دلیل درگیر مشکلاتی نظیر خرید حافظه‌هاي فلش قلابی با ظرفیت‌های غیرواقعی و.... مي‌شوند.

5. مهم‌ترین هدف از خرید حافظه فلش دراختیارداشتن فایل‌های ضروری است، لذا پشتیبانی از انواع سیستم‌عامل‌ها برای کاربران از اهمیت ویژه‌اي برخوردار است، پس حافظه فلشی خریداری کنید که از فرمت‌هاي مورد نیازتان پشتیبانی کند.

نکاتی برای افزایش طول عمر حافظه فلش

1: برای وصل کردن فلش به کیس از پورت‌های جلوی کیس استفاده نکنید. اولا این پرت‌ها از چهار رشته سیم برای اتصال به مادربرد استفاده می‌کنند و بیشتر اوقات این سیم‌ها به درستی وصل نشده‌اند و همچنین از کیفیت پایینی برخوردارند و از نظر ولتاژ و کیفیت مانند پرت‌های پشت کیس نیستند و در بسیاری از موارد باعث سوختن فلش می‌شوند.

2: قبل از اتصال حافظه‌هاي فلش به تلویزیون، رسیور، سینمای خانوادگی و... دستگاه را خاموش کرده و سپس این حافظه فلش را به دستگاه وصل کنید.

3: از اتصال دائمی فلش به سیستم خودداری کنید و بعد از اتمام کار انرا جدا کنید.

4: درصورت نمایش پیغام هنگام Safely to Remove کردن مطمئن شوید که هیچ فایلی روی حافظه باز نیست و تمامی برنامه‌ها و فایل‌هایی که از روی فلش اجرا شده‌اند بسته است.

5: از وارد آوردن ضربه و فشار به فلش‌های خود خودداری کنید. همچنین فلش خود را در معرض گرما قرار ندهید.

6: درصورتی‌که هنگام کار با فلش، متوجه داغ شدن بیش از اندازه آن می‌شوید، پاور سیستم خود را چک کنید.

7: درصورت ویروسی شدن فلش و Write Protect شدن آن با استفاده از برنامه‌هاي ریکاوری آن را پاکسازی کنید.

تهدید و خطراتی که باید جدی گرفت

استفاده از این حافظه‌ها همانقدر که مفید است، می‌تواند تهدیداتی و خطراتی را برای ما به همراه داشته باشد که از جمله آن‌ها سرقت شدن حافظه توسط سارقان‌، مفقود شدن، آلوده شدن به ویروس‌ها‌ست و در بسیاری از موارد شما مجبور به فرمت کردن فلش دیسک هستید و قادر به استفاده از اطلاعاتتان نخواهید بود.

با رعایت نکات کوچکی می‌توانیم به بهترین شیوه از این حافظه‌ها استفاده کرده و از آنها حفاظت کنیم.

-اطلاعات را به صورت رمزنگاری شده بر روی کول دیسک ( حافظه‌های فلش دیسک ) ذخیره کنید.

به این صورت اگر این تجهیزات به هر دلیلی مفقود و یا سرقت شوند، دیگر نگران این نیستید که اطلاعاتتان به دست افراد دیگری بیافتد.

گذاشتن پسورد برروی حافظه‌های فلش دوربین.

-بسیاری از دوربینهای عکس‌برداری و فیلم برداری این قابلیت را دارند که برروی فلش دیسک و یا به قولی رم آنها رمز ( پسورد ) بگذارید.

-استفاده از فلش دیسک فقط بر روی کامپیوترها و موبایل‌هایی که مجهز به نسخه‌های اصلی و معتبر آنتی ویروس هستند.

-توجه داشته باشید آنتی ویروس‌های کامل و نه ابزارهایی که در ظاهر از فلش دیسکها حفاظت می‌کنند.

- Safe Removed کردن پیش از در آوردن کول دیسک از رابط USB و یا RAM Reader ؛ با این شیوه پیش از قطع ارتباط فلش دیسک با کامپیوتر یا موبایل، برق آن قطع شده و هنگام خارج شدن دچار مشکل و شوک نمی‌شود.

-در مورد هارد دیسک‌های خارجی عدم رعایت این مورد می‌تواند منجر به از دست رفتن اطلاعات و حتی خراب شدن پارتیشنها شود.

-اگر به هر دلیلی عملیات Safe Remove به درستی کار نکرد، کامپیوتر را به طور کامل خاموش کرده و سپس به جداسازی هارد از کامپیوتر اقدام کنید.



:: موضوعات مرتبط: سرگرمی ها، مطالب آموزنده، رایانه، فلش مموری، ،
:: برچسب‌ها: تک بال, فلش مموری, کامپیوتر, رایانه, فلش, حافظه, تکبال, تفریحی, سرگرمی, رایانه, طنز, خانواده, سلامت, اخبار, takbal, usb, دیسک, هارددیسک, خطرات فلش, انتخاب فلش, فلش خوب, خرید, کاربر, گارانتی, شرکت, ویروس, ویروسی شدن فلش,

صفحه قبل 1 صفحه بعد